Zemk.mk – Блог

Искористи ја можноста која ја нуди Zemi.mk и станете дел од семејството на најзадоволни домен сопственици. Со бесплатен трансфер на Вашите домени од други регистрари кон најиновативната македонска платформа за менаџирање на домени, Zemi.mk, покрај едноставниот за работа контролен панел добивате и најниска цена за обнова на домените од 549 денари, засекогаш!

Зошто Zemi.mk?

За разлика од останатите домен регистрари во Македонија, Zemi.mk користи автоматизиран систем за регистрација и менаџирање на домени во целост изработен и оптимизиран за потребите на еден .мк домен регистрар. Со ова корисничкиот интерфејс е прилагоден на потребите на еден македонски домен регистрант. Регистрацијата на домени е комплетно автоматизирана, со можност за онлајн наплата со платежна картичка или плаќање на фактура, додека пак, трансферот на домени кон Zemi.mk се врши со само еден клик!

Што е потребно да се изврши трансфер на домен кон Zemi.mk?

За да се изврши трансфер потребно е да побарате EPP (Авторизациски) код од претходниот регистрар и да појдете на http://zemi.mk/Transfer.aspx

transfer

Во полето „Домен“ внесете го вашиот домен пр.: mojdomen.mk, а во полето ЕПП код внесете го кодот за трансфер кој ви го издал вашиот дотогашен домен регистрар и кликнете на „Трансфер“. Доколку процедурата заврши успешно, регистрантот ќе добие мејл (на мејл адресата со која е регистриран доменот) со детали за најва на системот и инструкции за понатамошно управување со истиот.

 

Автоматска промена на именски опслужувачи (Nameservers) arrow-right
Next post

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *