www.

8
ГОДИНИ ИСКУСТВО
4k
СРЕЌНИ КЛИЕНТИ
24/7 КОРИСНИЧКА ПОДДРШКА
БЕСПЛАТЕН DNS ХОСТИНГ
Споделен хостинг

Херои на облакот!
Најдобрата .mk веб хостинг понуда.

НОВО
ПОПУСТ
30%

Gnome Pro

1.399

денари

цела година

1.999 редовна цена
Отсега целосно на Cloud

10GB SSD/NVMe простор

Неограничен сообраќај

1 хостиран домен

CPU 1 јадро (100%)

RAM 1GB

Подарок .mk домен

Бесплатен SSL сертификат

WordPress Toolkit

Imunify360 Anti-malware

LiteSpeed Веб сервер

Anycast DNS

Дневен бекап

24/7 поддршка

Бесплатна миграција од друг провајдер

Дознај повеќе
Се обновува по редовна цена.
Промотивна цена за нови корисници.
Вкупна заштеда во првата година од 1399 денари.
600 денари од попуст.
799 денари од регистрација на домен.
НОВО
Најпопуларен
ПОПУСТ
30%

Tauren Pro

2.099

денари

цела година

2.999 редовна цена
Отсега целосно на Cloud

20GB SSD/NVMe простор

Неограничен сообраќај

3 хостирани домени

CPU 1 јадро (100%)

RAM 2GB

Подарок .mk домен

Бесплатен SSL сертификат

WordPress Toolkit

Imunify360 Anti-malware

LiteSpeed Веб сервер

Anycast DNS

Дневен бекап

24/7 поддршка

Бесплатна миграција од друг провајдер

Дознај повеќе
Се обновува по редовна цена.
Промотивна цена за нови корисници.
Вкупна заштеда во првата година од 1699 денари.
900 денари од попуст.
799 денари од регистрација на домен.
НОВО
Бизнис класа
ПОПУСТ
30%

Worgen Prо Unlimited

4.549

денари

цела година

6.499 редовна цена
Отсега целосно на Cloud

Неограничен SSD/NVMe простор

Неограничен сообраќај

10 хостирани домени

CPU 2 јадра (200%)

RAM 4GB

Подарок .mk домен

Бесплатен SSL сертификат

WordPress Toolkit

Imunify360 Anti-malware

LiteSpeed Веб сервер

Anycast DNS

Дневен бекап

24/7 поддршка

Бесплатна миграција од друг провајдер

Дознај повеќе
Се обновува по редовна цена.
Промотивна цена за нови корисници.
Вкупна заштеда во првата година од 2749 денари.
1950 денари од попуст.
799 денари од регистрација на домен.
CloudLinux OS со
CageFS заштита од хакерски напади
Solid-State дискови со 300% зголемени перформанси
Автоматска
инсталација
на Веб скрипти
Премиум мејл
комуникација за
бизнис клиенти

Што велат корисниците за Zemi.mk
Сигурен партнер за успешни
онлајн приказни.

Kristijan B, Brand manager, MAMA'S FOOD
Кристијан Б.
Бренд менаџер, mamasfood.mk
„Земи.мк се единствениот партнер со целосна поддршка за Веб што нема да Ве изневери!“
Ivan B., Sopstvenik, Marketing agencija SEVEN
Иван Б.
Сопственик, seven.mk
„Веќе 6 години ги користиме услугите од Земи.мк, со најдобрите услуги кои ги нудат и со техничката поддршка од 24/7 им нема рамни. Искрено ги препорачувам на сите кои се занимаваат професионално со бизнис на интернет.“
Marijana G., Akaunt menadjer, Idea Lab
Маријана Г.
Акаунт менаџер, Идеа Лаб
„Одличен тим кој во секое време е достапен и расположен за решавање на сите ситуации. Партнер на кој може да сметате секогаш!“
Goran B, sopstvenik, POZ
Горан Б.
Сопственик, poz.mk
„Тимот на Земи.мк е секогаш ажурен. Имаме одлична соработка која трае со години.“

Префрли се во Zemi.mk!

Доколку имате Веб страница хостирана во друг хостинг провајдер, нашиот тим ќе изврши трансфер на сите податоци, бесплатно, без прекини.

Зошто да мигрирате во Земи.мк?

 Зголемена безбедност на вашите податоци.
 Поддршка на Македонски јазик, 24/7.
 Хостинг пакети со голем простор.
 Бесплатна регистрација на .mk домен.
 Неограничен месечен сообраќај.
 Неограничен број на е-маил адреси.
MARnet
Земи.мк е овластен .mk домен регистрар!
Земи.мк е овластен регистрар за врвниот .mk домен од страна на „МАРнет“, македонската академска истражувачка мрежа.
Асоцијација за електронска трговија на Македонија
Земи.мк е верификуван е-трговец!
Земи.мк е верификувано правно лице, кое се занимава со е-трговија, од страна на „Асоцијацијата за електронска трговија на Македонија“.

Што е споделен хостинг?

Споделен Веб хостинг е основен тип на Веб хостинг услуга каде еден сервер опслужува повеќе Веб страници. Ова значи дека вие како корисник на споделен Веб хостинг ќе го делите серверот со повеќе корисници, истовремено. Бидејќи секој еден корисник добива дел од серверските ресурси, на кои може да ги хостира своите Веб страници, мејл адреси и слично, ова ги одржува трошоците за хостирање ниски. Делејќи ги серверските ресурси, какви што се просторот на дискот, процесорот, RAM меморијата, MySQL серверот, Apache/LiteSpeed-серверот и друго, се смета за најисплатлива опција за стартап компании, локални бизнис или лични Веб страница.

Како да го искористам правото на бесплатен .mk домен кој ми следува со Веб хостинг пакетот?

Доколку со вашиот Веб хостинг пакет ви следува бесплатна регистрација на .mk домен, при сетирање на хостинг пакетот, во полчето за „Примарен домен“, внесете го доменот кој сакате да ви биде регистриран бесплатно. Бесплатната регистрација на .mk домен се однесува само на регистрацијата, односно само за првата година. Од следната истиот ќе се обновува по цена од 649 денари за една година. За да ја искористите бесплатната регистрација на .mk домен потребно е истиот да биде слободен за регистрирање. За да проверете дали одреден домен е слободен кликнете овде.

Како да почнам да го користам новокупениот Веб хостинг пакет од Земи.мк?

По успешно плаќање онлајн, или уредна евиденција на уплата во банка, вашите услуги ќе бидат активирани во период од неколку минути, по што на вашата мејл адреса ќе добиете детали за управување со Веб хостинг пакетот, како корисничко име и лозинка за најава на cPanel и слично.

Дали WordPress и WooCommerce работат на споделен хостинг пакет од Земи.мк?

Споделените Веб хостинг пакети од Земи.мк доаѓаат со LiteSpeed Веб сервер кој е креиран за оптимизација и хостирање на динамични Веб страници какви што се страниците изработени во WordPress и WooCommerce. со користерето на LiteSpeed Веб сервер вашите Веб страници ќе бидат и до 9 пати побрзи во однос на страници хостирани на алтернативни, бесплатни Веб сервери.

Што е cPanel?

cPanel е контролен панел кој е креиран за лесно и ефикасно управување со вашиот споделен Веб хостинг пакет. Со помош на cPanel ќе можете лесно да да поставувате и управувате со фајлови и фолдери, да креирате е-маил адреси, да ги проверувате вашите мејл адреси со WebMail алатката, да ја следите статистиката на вашите веб страници и многу повеќе. Деталите за најава на cPanel ќе ги добиете на вашата мејл адреса при закуп и активирање на услугата.