Партнерскиот линк е оневозможен поради пречекорување на правилата и условите на Партнерската програма. Ова нема да го пропречи вашето користење на страницата.
Веб Хостинг - Земи.мк

Pro Веб Хостинг решенија за
супербрзи Веб страници и продавници

Оптимизирано за WordPress Оптимизирано за WordPress

Подарок .mk домен
Бесплатен SSL сертификат
Мејл комуникација без SPAM
Споделен хостинг

Херои на облакот!
Најдобрата .mk веб хостинг понуда.

НОВО
Отсега целосно на Cloud

10GB SSD/NVMe простор

Неограничен сообраќај

1 хостиран домен

CPU 1 јадро (100%)

RAM 1GB

Подарок .mk домен

Бесплатен SSL сертификат

WordPress Toolkit

Imunify360 Anti-malware

LiteSpeed Веб сервер

Anycast DNS

Дневен бекап

24/7 поддршка

Бесплатна миграција од друг провајдер

Дознај повеќе
Се обновува по редовна цена.
Промотивна цена за нови корисници.
Вкупна заштеда во првата година од 1399 денари.
600 денари од попуст.
799 денари од регистрација на домен.
НОВО
Најпопуларен
Отсега целосно на Cloud

20GB SSD/NVMe простор

Неограничен сообраќај

3 хостирани домени

CPU 1 јадро (100%)

RAM 2GB

Подарок .mk домен

Бесплатен SSL сертификат

WordPress Toolkit

Imunify360 Anti-malware

LiteSpeed Веб сервер

Anycast DNS

Дневен бекап

24/7 поддршка

Бесплатна миграција од друг провајдер

Дознај повеќе
Се обновува по редовна цена.
Промотивна цена за нови корисници.
Вкупна заштеда во првата година од 1699 денари.
900 денари од попуст.
799 денари од регистрација на домен.
НОВО
Бизнис класа
Отсега целосно на Cloud

Неограничен SSD/NVMe простор

Неограничен сообраќај

10 хостирани домени

CPU 2 јадра (200%)

RAM 4GB

Подарок .mk домен

Бесплатен SSL сертификат

WordPress Toolkit

Imunify360 Anti-malware

LiteSpeed Веб сервер

Anycast DNS

Дневен бекап

24/7 поддршка

Бесплатна миграција од друг провајдер

Дознај повеќе
Се обновува по редовна цена.
Промотивна цена за нови корисници.
Вкупна заштеда во првата година од 2749 денари.
1950 денари од попуст.
799 денари од регистрација на домен.

Pro Веб хостинг пакетите отсега на Cloud!
Веб хостинг околина развивана на инфраструктурата
на водечки светски Cloud провајдери.

Ненадминлива сигурност
Во случај на проблем, вашите Веб страници и други податоци автоматски ќе бидат префрлени на нов хостинг систем без пречки и даунтајми.
Најсовремени безбедносни механизми
Напредни повеќеслојни безбедносни механизми кои овозможуваат највисок степен на безбесност за вашите податоци.
Скалабилност
Можноста брзо, ефикасно и лесно алоцирање на серверски ресурси на апсолутен минимум го сведува ризикот од пекин на вашите услуги поради преоптовареност на серверот.

Pro Веб хостинг пакет за секоја потреба!
98 од 100 корисници на Земи.мк избираат
некој од хостинг пакетите погоре.

Корисничка поддршка на македонски јазик
24/7 Поддршка за корисници
Корисничка поддршка на македонски јазик преку мејл, тикет системот на Земи.мк, чет или телефон.
Бесплатен .mk домен со секој Pro хостинг пакет
Бесплатен .mk домен
Добијте гратис регистрација на .mk домен со Pro хостинг пакетите од Земи.мк.
Најбрзи хостинг пакети на македонскиот пазар
Максимална брзина
Pro пакетите од Земи.мк користат супер-брзи SSD/NVMe дискови и LiteSpeed веб сервер.
Мејл комуникација без SPAM
E-mail комуникација без SPAM
Cloud SMTP Relay сервер за реализација на мејл комуникацијата без SPAM на Pro хостинг пакетите.
Бесплатен SSL сертификат за поголема безбедност на вашата страница и Веб хостинг
Бесплатен SSL сертификат
Зголемена безбедност на вашата Веб страница со автоматскиот бесплатен SSL сертификат.
Автоматски бекап на вашиот Pro веб хостинг пакет
Автоматски бекап
Зголемена безбедност на вашите податоци со автоматскиот бекап со Pro Веб хостинг пакетите.
cPanel со секој Pro веб хостинг пакет
Веб панел
cPanel за лесно управување со вашиот Pro хостинг пакет.
Можност за наплата онлајн со платежна картичка или на фактура
Онлајн плаќање и инстант активација
При нарачка на услуги од Земи.мк може да платите онлајн со платежна картичка или на фактура.

Подготвени за новата 5G мрежа!
Хостинг системите на Земи.мк овозможуваат брзини и над 100Мbp/s
што претставува горна граница за сегашната 4G мрежа.

Products Comparison Table

 • Цена
 • Бесплатен .mk домен
 • Простор
 • Месечен сообраќај
 • Хостирани домени
 • Мејл адреси
 • CPU
 • RAM меморија
 • cPanel
 • LiteSpeed сервер
 • CloudLinux OS
 • Softaculous
 • WordPress
 • Автоматски бекап
 • product image

  Gnome Pro

  • 1.399 денари
  • Да
  • 10GB SSD/NVMe
  • Неограничено
  • 1
  • Неограничено
  • 1 (100%)
  • 1GB
  • Да
  • Да
  • Да
  • Да
  • Автоматска инсталација
  • Да
 • product image

  Tauren Pro

  • 2.099 денари
  • Да
  • 20GB SSD/NVMe
  • Неограничено
  • 3
  • Неограничено
  • 1 (100%)
  • 2GB
  • Да
  • Да
  • Да
  • Да
  • Автоматска инсталација
  • Да
 • product image

  Worgen Pro Ultimate

  • 6.999 денари
  • Да
  • Неограничен SSD/NVMe простор
  • Неограничено
  • Неограничено
  • Неограничено
  • 2 (200%)
  • 4GB
  • Да
  • Да
  • Да
  • Да
  • Автоматска инсталација
  • Да

Корисниците го обожаваат Земи.мк!
Освојте нови висини со вашиот онлајн бизнис
со стручната поддршка од нашиот тим.

Kristijan B, Brand manager, MAMA'S FOOD
Кристијан Б.
Бренд менаџер, mamasfood.mk
„Земи.мк се единствениот партнер со целосна поддршка за Веб што нема да Ве изневери!“
Ivan B., Sopstvenik, Marketing agencija SEVEN
Иван Б.
Сопственик, seven.mk
„Веќе 6 години ги користиме услугите од Земи.мк, со најдобрите услуги кои ги нудат и со техничката поддршка од 24/7 им нема рамни. Искрено ги препорачувам на сите кои се занимаваат професионално со бизнис на интернет.“
Marijana G., Akaunt menadjer, Idea Lab
Маријана Г.
Акаунт менаџер, Идеа Лаб
„Одличен тим кој во секое време е достапен и расположен за решавање на сите ситуации. Партнер на кој може да сметате секогаш!“
Goran B, sopstvenik, POZ
Горан Б.
Сопственик, poz.mk
„Тимот на Земи.мк е секогаш ажурен. Имаме одлична соработка која трае со години.“

Бесплатен трансфер во Земи.мк

Доколку поседувате страница хостирана во друг хостинг провајдер, нашиот тим може да ја извши миграцијата на сите податоци, бесплатно, без „даунтајм“.

Зошто да мигрирате во Земи.мк?

 Зголемена безбедност на вашите податоци.
 Поддршка на Македонски јазик, 24/7.
 Хостинг пакети со голем простор.
 Бесплатна регистрација на .mk домен.
 Неограничен месечен сообраќај.
 Неограничен број на е-маил адреси.
MARnet
Земи.мк е овластен .mk домен регистрар!
Земи.мк е овластен регистрар за врвниот .mk домен од страна на „МАРнет“, македонската академска истражувачка мрежа.
Асоцијација за електронска трговија на Македонија
Земи.мк е верификуван е-трговец!
Земи.мк е верификувано правно лице, кое се занимава со е-трговија, од страна на „Асоцијацијата за електронска трговија на Македонија“.

Што е споделен хостинг?

Споделен Веб хостинг е основен тип на Веб хостинг услуга каде еден сервер опслужува повеќе Веб страници. Ова значи дека вие како корисник на споделен Веб хостинг ќе го делите серверот со повеќе корисници, истовремено. Бидејќи секој еден корисник добива дел од серверските ресурси, на кои може да ги хостира своите Веб страници, мејл адреси и слично, ова ги одржува трошоците за хостирање ниски. Делејќи ги серверските ресурси, какви што се просторот на дискот, процесорот, RAM меморијата, MySQL серверот, Apache/LiteSpeed-серверот и друго, се смета за најисплатлива опција за стартап компании, локални бизнис или лични Веб страница.

Како да го искористам правото на бесплатен .mk домен кој ми следува со Веб хостинг пакетот?

Доколку со вашиот Веб хостинг пакет ви следува бесплатна регистрација на .mk домен, при сетирање на хостинг пакетот, во полчето за „Примарен домен“, внесете го доменот кој сакате да ви биде регистриран бесплатно. Бесплатната регистрација на .mk домен се однесува само на регистрацијата, односно само за првата година. Од следната истиот ќе се обновува по цена од 649 денари за една година. За да ја искористите бесплатната регистрација на .mk домен потребно е истиот да биде слободен за регистрирање. За да проверете дали одреден домен е слободен кликнете овде.

Како да почнам да го користам новокупениот Веб хостинг пакет од Земи.мк?

По успешно плаќање онлајн, или уредна евиденција на уплата во банка, вашите услуги ќе бидат активирани во период од неколку минути, по што на вашата мејл адреса ќе добиете детали за управување со Веб хостинг пакетот, како корисничко име и лозинка за најава на cPanel и слично.

Дали WordPress и WooCommerce работат на споделен хостинг пакет од Земи.мк?

Споделените Веб хостинг пакети од Земи.мк доаѓаат со LiteSpeed Веб сервер кој е креиран за оптимизација и хостирање на динамични Веб страници какви што се страниците изработени во WordPress и WooCommerce. со користерето на LiteSpeed Веб сервер вашите Веб страници ќе бидат и до 9 пати побрзи во однос на страници хостирани на алтернативни, бесплатни Веб сервери.

Што е cPanel?

cPanel е контролен панел кој е креиран за лесно и ефикасно управување со вашиот споделен Веб хостинг пакет. Со помош на cPanel ќе можете лесно да да поставувате и управувате со фајлови и фолдери, да креирате е-маил адреси, да ги проверувате вашите мејл адреси со WebMail алатката, да ја следите статистиката на вашите веб страници и многу повеќе. Деталите за најава на cPanel ќе ги добиете на вашата мејл адреса при закуп и активирање на услугата.

Зошто веб хостинг од Земи.мк?
Земи.мк користи стабилни, брзи и безбедни веб хостинг сервери со NVMe дискови за екстремнa брзина на Вашите веб страници!
Што велат корисниците?
Дури 100% од корисниците на веб хостинг од Земи.мк се задоволни од услугите и ги обновуваат истите во зависност од своите потреби!
Телефонска поддршка
секој работен ден, од 10 до 18 ч.
Мејл и тикет поддршка
секој ден, 24/7
Чет поддршка
секој ден, 24/7
Корисник
Имам Веб хостинг во друга компанија, што треба да направам да се префрлам во Земи.мк?
Администратор
Сѐ што треба да направите е да го закупите саканиот хостинг пакет во Земи.мк и да не исконтактирате, по што нашите администратори ќе ја извршат миграцијата на вашите веб страници и мејл адреси целосно бесплатно, без загуба на податоци и „downtimes“.
Корисник
Веќе имам домен во друга компанија, дали во замена за бесплатна регистрација на .mk домен можам да добијам бесплатна обнова на постоечкиот?
Администратор
Секако. Сѐ што е потребно да направите во овој случај е да побарате ЕПП код за доменот од досегашниот регистрар, да го префрлите истиот бесплатно во Земи.мк и да ни пишете дека сакате да биде обновен бесплатно во замена на бесплатната регистрација на .мк домен.