Партнерскиот линк е оневозможен поради пречекорување на правилата и условите на Партнерската програма. Ова нема да го пропречи вашето користење на страницата.
Black Friday во Земи.мк

Хероите на облaкот
овој Black Friday со 80% попуст!

Оптимизирано за WordPress Оптимизирано за WordPress

Автоматски бекапи
Бесплатен SSL сертификат
Мејл комуникација без SPAM
НОВО

10GB SSD/NVMe простор

Неограничен сообраќај

1 хостиран домен

Бесплатен SSL сертификат

WordPress Toolkit

Imunify360 Anti-malware

LiteSpeed Веб сервер

Anycast DNS

Дневен бекап

24/7 поддршка

Повеќе
НОВО
Најпопуларен

20GB SSD/NVMe простор

Неограничен сообраќај

3 хостирани домени

Бесплатен SSL сертификат

WordPress Toolkit

Imunify360 Anti-malware

LiteSpeed Веб сервер

Anycast DNS

Дневен бекап

24/7 поддршка

Повеќе
НОВО
Бизнис класа

SSD/NVMe простор

Неограничен сообраќај

Неограничен број хостирани домени

Бесплатен SSL сертификат

WordPress Toolkit

Imunify360 Anti-malware

LiteSpeed Веб сервер

Anycast DNS

Дневен бекап

24/7 поддршка

Повеќе

Black Friday Веб хостинг акција!
Добропознатите херои на облакот
со неверојатен попуст од 80%!

Корисничка поддршка на македонски јазик
24/7 Поддршка за корисници
Корисничка поддршка на македонски јазик преку мејл, тикет системот на Земи.мк, чет или телефон.
Бесплатен .mk домен со секој Pro хостинг пакет
NVMe дискови
Новите NVMe дискови читаат и запишуваат дури 200 пати побрзо од стандардните SATA дискови
Најбрзи хостинг пакети на македонскиот пазар
Максимална брзина
Покрај супер-брзите SSD/NVMe дискови тука е и LiteSpeed веб серверот за уште поголеми перформанси и брзини.
Мејл комуникација без SPAM
e-Mail комуникација без SPAM
Cloud SMTP Relay сервер за реализација на мејл комуникацијата без SPAM на Pro хостинг пакетите.
Бесплатен SSL сертификат за поголема безбедност на вашата страница и Веб хостинг
Бесплатен SSL сертификат
Зголемена безбедност на вашата Веб страница со автоматскиот бесплатен SSL сертификат.
Автоматски бекап на вашиот Pro веб хостинг пакет
Автоматски бекап
Зголемена безбедност на вашите податоци со автоматскиот бекап со Pro Веб хостинг пакетите.
cPanel со секој Pro веб хостинг пакет
Веб панел
cPanel за лесно управување со вашиот Pro хостинг пакет.
Можност за наплата онлајн со платежна картичка или на фактура
Онлајн плаќање и инстант активација
При нарачка на услуги од Земи.мк може да платите онлајн со платежна картичка или на фактура.

Подготвени за новата 5G мрежа!
Хостинг системите на Земи.мк овозможуваат брзини и над 100Мbp/s
што претставува горна граница за сегашната 4G мрежа.

Бесплатен трансфер во Земи.мк

Доколку поседувате страница хостирана во друг хостинг провајдер, нашиот тим може да ја извши миграцијата на сите податоци, бесплатно, без „даунтајм“.

Зошто да мигрирате во Земи.мк?

 Зголемена безбедност на вашите податоци.
 Поддршка на Македонски јазик, 24/7.
 Хостинг пакети со голем простор.
 Бесплатна регистрација на .mk домен.
 Неограничен месечен сообраќај.
 Неограничен број на е-маил адреси.
MARnet
Земи.мк е овластен .mk домен регистрар!
Земи.мк е овластен регистрар за врвниот .mk домен од страна на „МАРнет“, македонската академска истражувачка мрежа.
Асоцијација за електронска трговија на Македонија
Земи.мк е верификуван е-трговец!
Земи.мк е верификувано правно лице, кое се занимава со е-трговија, од страна на „Асоцијацијата за електронска трговија на Македонија“.

Што е споделен хостинг?

Споделен Веб хостинг е основен тип на Веб хостинг услуга каде еден сервер опслужува повеќе Веб страници. Ова значи дека вие како корисник на споделен Веб хостинг ќе го делите серверот со повеќе корисници, истовремено. Бидејќи секој еден корисник добива дел од серверските ресурси, на кои може да ги хостира своите Веб страници, мејл адреси и слично, ова ги одржува трошоците за хостирање ниски. Делејќи ги серверските ресурси, какви што се просторот на дискот, процесорот, RAM меморијата, MySQL серверот, Apache/LiteSpeed-серверот и друго, се смета за најисплатлива опција за стартап компании, локални бизнис или лични Веб страница.

Како да почнам да го користам новокупениот Веб хостинг пакет од Земи.мк?

По успешно плаќање онлајн, или уредна евиденција на уплата во банка, вашите услуги ќе бидат активирани во период од неколку минути, по што на вашата мејл адреса ќе добиете детали за управување со Веб хостинг пакетот, како корисничко име и лозинка за најава на cPanel и слично.

Дали WordPress и WooCommerce работат на споделен хостинг пакет од Земи.мк?

Споделените Веб хостинг пакети од Земи.мк доаѓаат со LiteSpeed Веб сервер кој е креиран за оптимизација и хостирање на динамични Веб страници какви што се страниците изработени во WordPress и WooCommerce. со користерето на LiteSpeed Веб сервер вашите Веб страници ќе бидат и до 9 пати побрзи во однос на страници хостирани на алтернативни, бесплатни Веб сервери.

Што е cPanel?

cPanel е контролен панел кој е креиран за лесно и ефикасно управување со вашиот споделен Веб хостинг пакет. Со помош на cPanel ќе можете лесно да да поставувате и управувате со фајлови и фолдери, да креирате е-маил адреси, да ги проверувате вашите мејл адреси со WebMail алатката, да ја следите статистиката на вашите веб страници и многу повеќе. Деталите за најава на cPanel ќе ги добиете на вашата мејл адреса при закуп и активирање на услугата.

Зошто веб хостинг од Земи.мк?
Земи.мк користи стабилни, брзи и безбедни веб хостинг сервери со NVMe дискови за екстремнa брзина на Вашите веб страници!
Што велат корисниците?
Дури 100% од корисниците на веб хостинг од Земи.мк се задоволни од услугите и ги обновуваат истите во зависност од своите потреби!
Телефонска поддршка
секој работен ден, од 10 до 18 ч.
Мејл и тикет поддршка
секој ден, 24/7
Чет поддршка
секој ден, 24/7
Корисник
Имам Веб хостинг во друга компанија, што треба да направам да се префрлам во Земи.мк?
Администратор
Сѐ што треба да направите е да го закупите саканиот хостинг пакет во Земи.мк и да не исконтактирате, по што нашите администратори ќе ја извршат миграцијата на вашите веб страници и мејл адреси целосно бесплатно, без загуба на податоци и „downtimes“.
Корисник
Веќе имам домен во друга компанија, дали во замена за бесплатна регистрација на .mk домен можам да добијам бесплатна обнова на постоечкиот?
Администратор
Секако. Сѐ што е потребно да направите во овој случај е да побарате ЕПП код за доменот од досегашниот регистрар, да го префрлите истиот бесплатно во Земи.мк и да ни пишете дека сакате да биде обновен бесплатно во замена на бесплатната регистрација на .мк домен.